جاذبه های اصفهان
یکی از زیباترین شهرهای ایران، شهر اصفهان در استان اصفهان است. اصفهان یکی از شهرهای بسیار مهم ایران است و از لحاظ بزرگی نیز در رده ی سوم و پس از شهرهای مشهد و تهران قرار می گیرد. این شهر آن قدر عناوین مختلف دارد که هر چقدر هم از آن ها نام ببریم، کم است. اصفهان در دوره های مختلف و زیادی از جمله دوره ی صفویان پایتخت ایران بوده است و به همین خاطر بیشتر جاذبه های اصفهان که جنبه ی تاریخی هم دارند در لیست آثار تاریخی و جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
کویر دق سرخ
کویر دق سرخ به طول تقریبی ۵۰ کیلومتر و عرض ۲۰ کیلومتر در شمال شرقی شهر زواره با کوههایی کم ارتفاع در کنار جنگلهای تاغ از کویر مرکزی ایران جدا شده است. یکی از جاذبههای این کویر، تپه شنی بزرگی است که تقریبا در مرکز این کویر قرار دارد که آشیانه عقابهای منطقه است و در میان کویرنوردان به آشیانه عقاب معروف است. جنگلهای تاغ زواره را یکی از جاذبههای گردشگری و مهمترین عامل در تثبیت شنهای روان منطقه میدانند. شورهزار (دریاچه نمک) دق سرخ بعد از جنگلهای تاغ منطقه قرار دارد که در فصول پر بارش البته اگر بارشی در کار باشد، به صورت موقتی به دریاچهای تبدیل شده و در فصول گرم کاملا خشک میشود که این تاغزارها مکان مناسبی برای عکاسان حیات وحش محسوب میشود و شغال، روباه، پایکا، چکاوک کاکلی، جغد، باز در آنجا زیست میکنند.
کلیسا و موزه وانک
در قرن یازدهم هجری تعدادی از ارامنه در دهکدهای در جنوب غرب اصفهان سکونت داده شدند. نام آن دهکده را جلفا گذاشتند کلیسای وانک یکی از زیباترین کلیساهای ایران است که آمیختهای از معماری ایرانی و اروپایی میباشد. داخل کلیسا تزئینات هنری از جمله گچبری، نقاشی و طلاکاری وجود دارد. در کنار کلیسا موزه با ارزشی وجود دارد که در آن تابلوهای نفیس نقاشی، کتب خطی و سایر اشیا نفیس هنری دیده میشود. برج ناقوس و ساعت آن را «ماردیروس هوردانانیان» در سال 1931 میلادی به مناسبت یادبود برادر مرحومش به کلیسا هدیه کرده است. برج ناقوس سه طبقه میباشد که در طبقه دوم آن ساعتی به وزن سیصد کیلوگرم نصب شده است.
سی و سه پل
سیوسه پل یا پل اللهوردیخان پلی است با ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض، که توسط اللهوردی خان اوندیلادزه بر روی زایندهرود در شهر اصفهان و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی ساخته شده و محل برگزاری مراسم جشن آبپاشان و همچنین مراسم خاجشویان ارامنه اصفهان در دوره صفویه بوده است. اندیشه بنای سی و سه پل در سال ۱۰۰۸ ه.ق و در دوازدهمین سال سلطنت شاه عباس یکم به وجود آمد و در سال ۱۰۱۱ ه.ق الله وردیخان اوندیلادزه گرجی، سردار مشهور او مأمور اتمام ساختمان پل گردید. در این جشن که در ۱۳ تیرماه هر سال برگزار میشد مردم با پاشیدن آب و گلاب روی یکدیگر در این مراسم شرکت میکردهاند. ارامنه جلفای اصفهان هم مراسم خاج شویان خود را در محدوده همین پل برگزار میکردهاند. این پل یکی از شاهکارهای معماری و پلسازی ایران محسوب میشود و از زیبایی و عظمت منحصر به فردی برخودار است.
کاخ هشت بهشت اصفهان
در میان تمام جاذبههای دیدنی اصفهان کاخ هشت بهشت جایگاه ویژهای دارد. کاخی که یادگاری از دوران باشکوه صفویه است و گردشگران را به سفری جذاب و دیدنی در میان معماری، فرهنگ و هنر آن دوره دعوت میکند. در واقع باغی که عمارت را در خود جای داده است، در ابتدا بخشی از باغ بزرگ نقش جهان بوده که احداث آن در دوران شاه اسماعیل اول کلید خورده است، اما بنای عمارت آن به دوران شاه سلیمان صفوی برمیگردد و در حال حاضر به طور کلی حدود پنج هزار متر مساحت را به خود اختصاص داده است.
کویر مصر
کویر مصر یکی از کویرهای شگفتانگیز در جهان است و در قلب کویرهای ایران قرار گرفته است. پهنه وسیعی از ماسه و ریگهای زیبا با سکوت، آرامشی باور نکردنی و شبهای بی مثالش به کویر مصر مشهور شده است. روستایی در استان اصفهان به نام مصر با جمعیتی حدود 120 نفری و با گردشگران فراوانی که سالانه به این منطقه میآیند به یکی از قطبهای ایرانگردی تبدیل شده است.
کاخ چهل ستون اصفهان
این کاخ زیبا که جزو آثار باستانی مهم کشور است، در خیابان استانداری شهر اصفهان واقع شده است و یکی از مکانهای تاریخی و دیدنی این شهر بزرگ است.این کاخ زیبا چندین بار مرمت شده است تا بتواند بهعنوان یک گنجینه گردشگری برای نسلهای آینده پابرجا بماند. کاخ چهل ستون در شهر اصفهان واقع شده است. در میدان امام حسین و خیابان استانداری باغی زیبا با عمارتی بزرگ رخ نشان داده که همان باغ و کاخ چهل ستون است.کاخ چهل ستون بهعنوان یک باغ سلطنتی در دوران صفویه احداث شد و با نامهای باغ موزه چهل ستون و باغ چهل ستون هم شناخته میشود. البته تاریخ دقیق بنا مشخص نیست و در کتیبههایی که درون ساختمان به دست آمده است، تاریخ بنای آن را به زمان شاه عباس دوم نسبت میدهند و اتمام این بنا را در سال 1057 هجری قمری قلمداد کردهاند. شاه عباس اول، اصفهان را بهعنوان پایتخت حکومت خود برگزید و خیابانهای طویل و باغهای متعددی در آن ایجاد کرد. در بین این آثار فقط باغ هشت بهشت و چهل ستون از آن دوران پابرجا مانده است و چندین باغ دیگر از بین رفتهاند.
مسجد شیخ لطف اله
مسجد شیخ لطفالله (ساخته شده در ۱۶۰۲ - ۱۶۱۹ میلادی) یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان و مجموعه تاریخی میدان نقش جهان است که در دوران صفوی ساخته شده است. این مسجد شاهکاری از معماری و کاشیکاری قرن یازدهم هجری است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران نامدار آن دوره ساخته شده است. مسجد شیخ لطفالله به فرمان شاه عباس اول در مدت هجده سال بنا شده و در ضلع شرقی میدان نقش جهان و مقابل عمارت عالیقاپو و در همسایگی مسجد شاه واقع شده است. این مکان مذهبی برای تجلیل شیخ لطفالله میسی بنا گردیده و سالانه گردشگران زیادی را جذب خود میکند.
عمارت عالی قاپو
«عمارت عالی قاپو»، یکی از زیباترین کاخهای بهجا مانده از دوران صفویان است که در شهر اصفهان، روبهروی «مسجد شیخ لطفالله»، و در سمت غربی «میدان امام خمینی اصفهان»، که به «میدان نقش جهان»، هم میشناسیم، قرار دارد. جالب است بدانید این عمارت تاریخی در عصر صفویه به «دولتخانه مبارکه نقش جهان» و «قصر دولتخانه»، هم نامیده میشد.عمارت عالی قاپو که به عنوان مجللترین و زیباترین کاخهای سلطنتی در پایتخت صفویان شناخته میشود، دارای ارتفاع 36 متر تا کف بازار است و به عنوان بلندترین عمارت موجود تا چندین سال گذشته شناخته میشد.عمارت اصلی که متشکل از 6 طبقه است. دو سکوی سنگی در دو طرف در ورودی ساختمان و یک کتیبه برفراز آن مشاهده میکنید. میرسیم به کرباس با سقفی بلند که بعد از ورودی قرار دارد. در کرباس در دیگری که مقابل در ورودی است قرار دارد و به حیاط پشتی منتهی میشود.