جاهای دیدنی ارومیه
ارومیه یکی از شهرهای بسیار بزرگ و مهم استان آذربایجان غربی است. این شهر یکی از زیباترین و شاخص ترین اَبَرشهرهای کشورمان است که چه از لحاظ دارا بودن جاذبه های زیبا، اهمیتی بسیار زیاد در همه ی زمینه ها می باشد! نام ارومیه بدون شک با دریاچه ی معروفش گره خورده است.
دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین دریاچههای آب شور جهان است. این دریاچه در گذشته با نامهای دریاچه رضاییه، چیچست (به معنای درخشنده) و کبودان نامیده میشد. دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۸۰ شروع به خشکشدن کرد، اما با برنامههایی که برای احیای دریاچه انجام شد و بارشهای سال ۹۴، دریاچه دوباره تا حدی جان گرفت. قرمز شدن رنگ آب دریاچه به علت تبخیر آب و کاهش سطح سبب شده تا غلظت نمک در آب دریاچه افزایش یابد.
جزیره اشک
این جزیره یکی از مهمترین جزایر دریاچه ارومیه و زیستگاه گوزن زرد ایرانی است که این گوزن یکی از گونههای کمیاب گوزن در جهان است. به جز این نوع گوزن، پرندههای بومی و مهاجر هم در این جزیره زندگی میکنند. برای رفتن به جزیره اشک باید از سازمان حفاظت محیط زیست مجوز تردد دریافت کنید.
مسجد جامع ارومیه
مسجد جامع ارومیه با شکوه فراوان در مجاورت بازار ارومیه قرار دارد و متعلق به سده هفتم هجری قمری و دوره ایلخانان است. محراب این مسجد از نظر گچبری یکی از زیباترین آثار هنر معماری دوران مغول است. موقعیت این مسجد در بازار طوری قرار دارد که از سه طرف به معابر عمومی متصل میشود. شبستان و چهلستون با دو نوع مصالح، قسمت تحتانی با سنگ و قسمت فوقانی با آجر ساخته شده است.
تپه حسنلو
معروفترین اثر باستانی یافت شده در این محل جام طلای حسنلو است که به عصر آهن تعلق داشته و در موزه ایران باستان نگهداری میشود. تپه باستانی حسنلو در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی دریاچه ارومیه و ۹ کیلومتری شمال شرقی شهرستان نقده بین دهکدههای امینلو و حسنلو واقع شده است. این تپه به دلیل نام دهکده مجاورش حسنلو نام گرفته است. تپههای باستانی زیادی پیرامون تپه حسنلو را فرا گرفتهاند و گویا هنگام آبادی حسنلو و تمدن عظیمش تمدنهای دیگری نیز با این تپه در تماس بودهاند و هم دوره تمدن حسنلو به وجود آمدهاند.
قلعه بردوک
قلعه بردوک در 6 کیلومتری روستای بردوک (در ۹۶ کیلومتری ارومیه) قرار دارد. زیر قوس دروازه ورودی این قلعه، کتیبهای روی دو سنگ مرمر وجود دارد که قدمت قلعه بردوک روی آن، سال ۱۰۷۸ هجری قمری، همزمان با دوران صفویه ذکر شده است. به طور کلی این بنا شامل سه قسمت قلعه، مسجد و مقبره میشود؛ قلعه بزرگ روبروی مسجد قرار دارد که در ارتفاعات میانه کوهستان ساخته شده است و راه دستیابی به آن شیب تندی دارد. در بخش مرکزی قلعه چند بنای دیگر وجود دارد که با سنگهای چهارگوش و ملاط شن و آهک ساخته شده و فقط یکی از آنها سالم مانده که به نظر میرسد از آن به عنوان آبانبار استفاده میشد.
دریاچه مارمیشو
دریاچه مارمیشو در 45 کیلومتری غرب ارومیه و در درهای در نزدیکی مرز ایران و ترکیه زیستگاه بسیاری از جانوران و گونههای گیاهی ارزشمند است. دریاچهای ۵ هکتاری با عمق ۵۰ تا ۶۰ متر که قزلآلاهای بومیاش در میان مردم منطقه شهرت دارند. رودخانه نازلوچای از کوههای بایبون و ستاره لوند سرچشمه میگیرد و در نهایت به تنگهای بسیار سرسبز و دیدنی میرسد. پیدایش دریاچه را به ناآرامیهای درون زمین نسبت میدهند، به نحوی که براثر زلزله و ریزش کوه مسیر آب مسدود و ضمن تشکیل دریاچهای، اکنون به وضعیت فعلی درآمده است.
پیست اسکی خوشاکو
پیست اسکی خوشاکو در ۳۰ کیلومتری غرب ارومیه تنها پیست اسکی استان آذربایجان غربی است که در مکانی خوش آب و هوا در منطقه راژان قرار دارد. این پیست که یکی از کانونهای ورزشهایی زمستانی در شمال غرب ایران به شمار میرود دارای امکانات بالقوهای از قبیل کوههای با شیب مناسب، چشمانداز زیبا و... است ولی به دلیل نبود زیر ساخت، این امکانات باالفعل نشده است. خوشاکو با ۵۰ هزار متر در فصل تابستان نیز امکان پیست روی چمن را نیز دارا میباشد.