{{ctrl.notification}}
دیدنی های چابهار

شهر ساحلی چابهار در کنار دریای عمان و اقیانوس هند واقع شده است در نتیجه منطقه آزاد چابهار از نظر بازرگانی موقعیتی استراتژیک و خاص دارد و همین باعث رونق و اهمیت بیشتر این شهر شده است.جاهای دیدنی چابهار بیشتر شامل جاذبه های طبیعی و بناهای تاریخی می باشد و از طرفی آب و هوایی خاص منطقه که اکثر اوقات معتدل است یکی دیگر از دلایل جذب گردشگران به این منطقه به حساب می‌آید، همچنین گفته می‌شود که اسم شهر چابهار از اصطلاح "چهار بهار" گرفته شده و اشاره به آب و هوای معتدل این شهر در زمانهای مختلف سال دارد.

بندر گواتر

در منتهی‌الیه جنوب شرقی ایران، در آخرین نقطه مرزی شهرستان چابهار و تماس با مرز پاکستان بندری کوچک و قدیمی اما زرخیز به نام «گواتر» قرار گرفته است. گواتر، تکه کوچکی از محدوده سیستان و بلوچستان واقع در منتهی‌الیه جنوب شرقی سرزمین زرخیز ایران اسلامی، چون گوهر بهشتی در ساحل دریای عمان می‌درخشد. گواتر به واسطه قرار گرفتن در مجاورت جنگل‌های حرا یکی از مناطق حفاظت شده محیط زیست به شمار می‌رود.

 

کوه‌های مریخی

کوه‌های مینیاتوری یا مریخی در جاده چابهار به بندر گواتر و روبه‌روی دریا واقع شده‌اند. منظره این کوه‌ها باعث شده تا این جاده یکی از منحصر به‌ فردترین جاده‌های ایران باشد جنس رسوبی آن‌ها و همچنین فرسایش خاص این کوه‌ها موجب ایجاد شیارها و تراش‌های زیبایی شده که شبیه به یک تابلویی نقاشی است زمین‌شناسان عمر کوه‌های مریخی را تا ۵ میلیون سال برآورد کرده‌اند. اهالی محل به این کوه‌ها آریایی یا کالانی می‌گویند. آسمان این نقطه از ایران مکان بسیار مناسبی برای رصد ستارگان است؛ به همین خاطر بسیاری از منجمین برای رصدهای خود به این مکان اعجاب‌انگیز سفر می‌کنند.

 

تالاب لیپار

این تالاب به تالاب صورتی نیز موسوم است و از مناطق زیبا و طبیعی منطقه است که با چشم‌اندازی فوق‌العاده در ۱۵ کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی روستای زمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار - گواتر قرار گرفته است. وجود پرندگانی چون چنگر، فلامینگو، کشیم، انواع حواصیل، طاووسکن، باقرقره، تیهو، عقاب دشتی، زیبایی این منطقه را دوچندان نموده است.

 

موزه محلی چابهار

ساختمان قدیمی فرمانداری چابهار که از دوران قاجار به جا مانده، اکنون موزه محلی چابهار است. این بنا بر روی سکویی به ارتفاع یک و نیم متر و به وسعت حدود ششصد و پنجاه متر مربع بنا شده و دارای سه درب ورودی، مجموعه اتاق‌ها، راهرو و… است. بنا در دو طبقه ساخته شده است که قسمتی از آن به وسیله سکویی با سقف چوبی و ستون آهنی احاطه شده است.

 

غارهای بان مسیتی

به مجموعه غارهایی در ۵ کیلومتری شمال باختری روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند (در نزدیکی چابهار) گفته می‌شود. یک غار طبیعی و دو غار مصنوعی در کنار هم قرار دارند. غار اول طبیعی و به شکل نیم‌دایره و با استفاده از روش تراشکاری درون غار و دهانه آن توسعه پیدا کرده است. یک آرامگاه کوچک از گچ به صورت دو سطح افقی که بر روی یکدیگر قرار دارند و فاقد آثاری مانند سنگ‌ نبشته، خط و لوحه در عمق یک متر از سطح غار دیده می‌شود که در گرد آن یک فضای کوچک وجود دارد.

 

قلعه پیروز گت

قلعه پیروز گت در بخش مرکزی 5 کیلومتری شمال غربی چابهار در روستای تیس قرار دارد. این اثر از دوره اشکانیان و ساسانیان است. این دژ بر فراز تپه‌ای در میانه دره تیس واقع است. بلندی تپه از ارتفاع دو رشته کوه پیرامون تپه بیشتر نمی‌باشد. آثاری از برج‌ها در ضلع شمالی و جنوبی دیده می‌شود. در قسمت ضلع شمالی دو اتاق کوچک به منظور دیده‌بانی روی یک گوشواره وجود دارد و بلندترین قسمت دژ و برج روی همین گوشواره است. سنگ‌های به کار رفته در بنا غیر آهکی هستند زیرا جنس خود تپه آهکی می‌باشد.

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
date_range جمعه 27 دی 1398 remove_red_eye 873 بازدید favorite_border 0 chat 0
بخش
شماره موبایل
شماره ثابت
کانال تلگرام
پرواز داخلی
09192167545
پرواز خارجی
09192167545
هتل داخلی
09192167545
هتل خارجی
09192167545
ویزا
09192167545
ثبت نظر
chat 0